FRI FRAKT! Du kan betale med VIPPS, Visa eller Mastercard.Regine Lovinda

Publisert av Dingsebua redaksjon den

- Jeg er vokst opp i skogen og på tur, med en skikkelig friluftspappa. I tenårene var det ikke like mye, og da jeg som voksen tok opp interessen igjen av "eget valg" føler jeg at det startet på ordentlig.

Grunnlaget lå der, men det er stor forskjell på å dra ut alene, og å bli dratt med ut av noen andre. De siste årene har det vært en ny, og veldig selvstendig måte å erfare friluftslivet på. Jeg kan spørre fatter'n om jeg lurer på noe, og får låne turutstyr. Men jeg lærer masse på egenhånd og har funnet min greie.

Jeg drar helst ut i skogen, og der er målet bare å kose seg med å være ute. De turene hvor klokka ikke betyr noe, og vi kan være ute til vi rett og slett ikke gidder mer.

Ja takk til dagstur, en natt eller lengre turer! Jeg har ikke prøvd å sove ute med guttungen enda, så per nå blir det mest dagsturer for meg. Men gleder meg veldig til alle lengre turer vi har i vente.

En av turene jeg husker best er da jeg og fatter'n skulle på fisketur til Dagali. Vi stoppet på veien for å kjøpe nye stenger, og plutselig ble det senere enn planlagt. Turens første overnatting ble derfor i bilen, og morgenen etter gikk vi med stive nakker inn på nærmeste bensinstasjon. Der vasket jeg ansiktet på toalettet, og kom ut til at fatter'n hadde fylt kaffekoppen og stod klar med en pose boller til frokost. Jeg har sjeldent følt meg så bra som jeg gjorde da.

Vi hadde sovet dårlig og absolutt ikke fulgt planen, men var så fornøyde og turklare der vi loffet rundt i fiskevestene våre og skinte om kapp med morgensola. Jeg følte meg så tøff, helt sjef. Og det er en av mange opplevelser som har gjort meg bevisst på at turen virkelig blir til mens man går, og å bare kose seg med det som er. Tross en fantastisk tur med masse godt fiske som fulgte, så er dette mitt favorittminne fra turen.

Dette tar jeg også med meg i hver eneste tur med sønnen min på snart tre år. Viktigheten av å stoppe opp og se på hver interessante stein, kjenne på mosen og plukke med seg konglene. Vi stresser aldri av gårde til målet, for det er jo selve turen som er målet.

  • Bosted: Tønsberg
  • Instagram: @reginelovinda
  • Favoritt turområde: Vestlandet er jo nydelig. Også er jeg veldig glad i Telemark. Har traska mest i Telemarks skoger de siste årene, og det er som min oldemor sa; noe av det vakreste Norge har å by på.
  • Må ha i sekken: Kompasset ligger alltid i sekken eller i lomma. Uansett hvor kort turen er og hvor fint været er, så er det bare alltid med. Kniv og fyrstikker er også fast inventar i sekken.
  • Rabatkode: rab20rw

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres